Ezren emlékeztek a halálra gázolt rendőrre

Vágólapra másolva!
Ezren vettek részt a pénteken délután halálra gázolt rendőr emlékére rendezett gyertyagyújtáson. Az autós üldözés közben meghalt zászlóst pár nap múlva léptették volna elő tisztnek.
Vágólapra másolva!

Gyertyagyújtással emlékeztek pénteken fél kilenc órától a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton a délután halálra gázolt rendőrre - közölte az [origo] kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A megemlékezésen az MTI szerint ezren vettek részt, jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Hatala József országos, Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, valamint helyszínelők, nyomozók, szabadnapos rendőrök, vámosok, mentősök, tűzoltók és polgárőrök is.

A helyszínen lévő több száz rendőrségi, mentő- és tűzoltóautó szirénáját egy percre bekapcsolták. Ezt követően több percig néma csend volt az emlékezés helyszínén. Több rendőrautó fényhídjára is fekete szalagot kötöttek.

Fotó: MTI

A kerületi kapitányságon szolgáló rendőr, Radovic Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor elütötte a Keleti pályaudvarnál egy BMW, amelyet rendőrök üldöztek. Az autó sofőrjét hiába próbálták megállítani, végül a IX. kerületben tartóztatták fel, és őrizetbe vették (erről itt olvashat részletesen).

A rendőrségi portálon közzétették Radovic Dusán életrajzát, a 30 éves zászlós Miskolcról került Budapestre, kezdettől fogva, több mint tíz éve Zuglóban dolgozott. "Elhivatott és rendkívül tehetséges fiatalembernek ismerték" - olvasható a közleményben. 2004-ben járőrvezető lett, 2009-től szolgálatparancsnokká léptették elő, majd a diploma megszerzése után átképzésen vett részt, így néhány napon belül megkapta volna a tiszti kinevezést. Felesége szintén a zuglói kapitányságon szolgált, a kislányuk most két és fél éves.

A rendőrség hősi halottként tiszteli az elhunyt zászlóst, saját halottjaként gondoskodik a végtisztesség megadásáról - olvasható a police.hu-n.