Schmitt Erdélyben utazgat, Mesterházy Törökországban pihen - elmennek nyaralni a politikusok

Vágólapra másolva!
Akár kihelyezett ülést is tarthatna a parlament augusztusban a Balaton mellett, annyi kormánypárti és ellenzéki képviselő megy oda nyaralni. A csütörtökön házelnökké választott Kövér László és az államfői székét rövidesen elfoglaló Schmitt Pál Erdélyben fog túrázni. Vona Gábor Bulgáriával ismerkedik, Mesterházy Attila a török tengerparton pihen majd.
Vágólapra másolva!

"Én is Argentínának drukkoltam a focivébén, és a családdal mi is Bulgáriában fogunk nyaralni, de másban nem hasonlítok Orbán Viktorhoz" - beszélt nyaralási terveiről az [origo]-nak Vona Gábor, a Jobbik elnöke arra utalva, hogy júniusban a miniszterelnök is a bolgár tengerpartnál töltötte egyhetes szabadságát.

Vona külföldi nyaralása kivételnek számít: az [origo] által megkérdezett parlamenti képviselők nagy többsége a Balatonon piheni ki az elmúlt hónapok törvényalkotási rohamtempóját. Az éjszakába nyúló csütörtöki szavazás után a képviselők többsége nyaralni indult, az országgyűlésben szeptember közepéig szünetel a munka.

Vona Gábor azt mondta, hogy feleségével és a kisfiával közösen nézte ki a bolgár üdülővárost, Nesbart, és mivel eddig még nem jártak Bulgáriában, nagyon kíváncsi a kelet-balkáni országra. Vona azt mondta, három éve nem jutott idő a pihenésre, most végre a homokos tengerparton engedheti ki a fáradt gőzt.

A Mesterházy család sós levegőre vágyik

Szintén a tengert választotta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke: családjával a török partoknál fog pihenni. Mesterházy az [origo]-nak azt mondta, a sós levegő nagyon jót tesz az allergiás kisfiának, ezért minden évben tenger mellett nyaralnak. A szocialisták elnöke Törökországból visszatérve még pár napot a Balatonnál tölt, ahol bringatúrákat tervez a gyerekeivel.

Egy régi álmát váltja valóra Wittner Mária. A fideszes képviselő idén nyáron Velencét fogja bejárni, ahova hosszú évek óta vágyik. De előbb még vár rá egy kis munka: Wittner azt mondta, meghívták előadni egy erdélyi ifjúsági táborba, de idehaza is lesznek előadásai augusztusban.

Lendvai homokvárat épít

"Mozgás, aktív pihenés, erre van most szükségem" - mondta Fellegi Tamás, a fejlesztési tárca vezetője. A miniszter legalább két hetet szeretne pihenéssel tölteni a Balatonnál. Lehet, hogy összefut majd kollégájával, Navracsics Tiborral, aki szűkszavúan annyit mondott: "Talán a Balaton, de mindenképpen Magyarország."

Szintén a Balatont választotta Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke is. "Az utóbbi időben minden hétvégét a tó partján töltöttünk, most itt az idő, hogy egy hetet egyfolytában ott legyünk" - beszélt a terveiről az [origo]-nak Rogán, aki pár napra szeretne külföldre is "kilépni". Rogán azt mondta, Szlovénián és Ausztrián gondolkodik a család.

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke Balatonfüreden nyaral a fiával és annak családjával. A szocialista képviselő az [origo]-nak azt mondta, nyújtózni fog a napon és homokvárat épít majd a gyerekekkel. Jávor Benedek és Szabó Tímea is a Balaton mellett pihen. A Lehet Más a Politika két képviselője a szállásra nem fog költeni: Jávor nagymamája, Szabó édesapja nyaralójában tölt el pár napot.

Schmitt és Kövér Erdélyben túrázik

Erdélyben tölti szabadságát a parlament által nemrégiben megválasztott két közméltóság. Schmitt Pál, aki augusztus 5-én foglalja el a köztársasági elnöki tisztségét, tíz napot fog Erdélyben utazgatni. Schmitt az [origo]-nak azt mondta, nagyon boldog, hogy végre itthon van Amerikában élő lánya, így minél több időt szeretne családja és unokái körében tölteni.

"Nagyon nehéz összeterelni a családot, ezért csak a jövő hét alkalmas a nyaralásra" - mondta az [origo]-nak Kövér László fideszes képviselő, akit csütörtökön választott házelnökké a parlament. Kövér közölte, ahogy minden évben, idén is Erdélyben fog túrázni.

Akik munkával folytatják

Részben munkával, részben pihenéssel tölti az augusztusi napokat Balczó Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Balczó azt mondta, több politikai rendezvényre is meghívták, augusztus 21-én például a párt ifjúsági tagozatával fog találkozni Siklóson. Ha marad egy kis szabadideje, jöhet a Balaton - mondta a jobbikos képviselő.

Nem marad ideje a nyaralásra Molnár Oszkárnak, Edelény független képviselőjének. Az edelényi polgármester minden idejét az árvíz utáni újjáépítés viszi el, ugyanis a jövő héten kezdődik az összedőlt házak elbontása és az újak felépítése. Molnár azt mondta az [origo]-nak, ha marad egy kis szabadideje, akkor otthon fog kikapcsolódni.

A másik edelényi képviselő, a fideszes Daher Pierre sem megy szabadságra, azt mondta, annyi munkája jött össze, hogy nem tud elszabadulni. Szerettük volna megtudni, hogy ez képviselői vagy orvosi hivatásából adódik, de Daher nem kívánt konkrétumokat mondani.