Az építési engedélyt is vizsgálják a halálos löszfalomlás ügyében Ságváron

Vágólapra másolva!
Megvizsgálják, volt-e építési engedély annak a löszfalnak a megtámasztására Ságváron, amely két gyereket temetett maga alá szombaton. Az önkormányzat arra is kíváncsi, hogy az építkezés önerős volt-e.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat vizsgálja, hogy adtak-e ki építési engedélyt annak a ságvári löszfalnak a megtámasztására, amely szombaton omlott le, maga alá temetve két gyereket. Ezt Kecskés Gábor ságvári polgármester közölte vasárnap.

A polgármester szerint a szükséges papírokat a siófoki önkormányzat építésügyi hatósága bocsátja ki, így tőlük várják a választ. Ha volt engedély a löszfal megtámasztására, kellett, hogy készüljön egy kiviteli terv, és műszaki megfigyelőnek is járnia kellett a helyszínen - mondta.

A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a munkában részt vett-e kivitelező, vagy a két család saját erejéből állt neki. A helyszínre geológus szakértőt is várnak, hogy kiderítse, miért csúszott meg a föld. A tragédia miatt a rendőrség már szombaton nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondtalan veszélyeztetés miatt. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Az eddigi adatok alapján két család dolgozott együtt, akik a löszfalat akarták megerősíteni egyikük otthonánál. A támfal alapjaihoz ástak árkot, a tíz köbméternyi föld ekkor zuhant rá két gyerekre és egy fiatalemberre hét méter magasból. Bár azonnal kiásták őket, az 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem tudták megmenteni. A fiatalembert mellkasig temette be föld, ő könnyű sérüléseket szenvedett. A siófoki kórház ügyeletese szerint a férfit vasárnap még megfigyelésre bent tartják, hétfőn azonban hazamehet.