Önként jött haza a bátmonostori gyilkosságok gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
A bátmonostori gyilkosságok negyedik feltételezett elkövetőjét is előzetes letartóztatásba helyzete a bíróság. A férfi önként jött haza Írországból, amikor megtudta, hogy fény derült a gyilkosságra, állítólag ő maga nem ölt, csak segédkezett. A bátmonostori erdőben összesen három holttestet találtak a rendőrök, egy bajai párról már biztosan tudni lehet, hogy bűncselekmény áldozata lett.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Városi Bíróság a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival 2008 márciusában meggyilkolt egy bátmonostori párt és egy bajai vállalkozót, majd a holttestüket elásták. A bíróság szökés, elrejtőzés, a tanú befolyásolása és a bizonyítékok elrejtése miatt rendelte el az előzetes letartóztatást. A 21 éves szeremlei férfit péntek este fogták el a rendőrök a Ferihegyi repülőtéren.

A férfi ügyvédje, Siklér Ernő a Független Hírügynökségnek azt mondta: a férfi idén június 6-án Írországba ment dolgozni. Amikor megtudta, hogy kiderült a több mint két éve történt bűncselekmény, jelentkezett a rendőrségen és önként haza jött. Az ügyvéd szerint védence a pár meggyilkolásában közvetlenül nem vett részt. Az ő feladata az volt, hogy addig, amíg a férfit megölik, a nő figyelmét lekösse, elterelje.

A most előzetes letartóztatásba helyezett férfi a csapat negyedik tagja, társait még a múlt héten elfogták a rendőrök. Azzal gyanúsítják őket, hogy közük van a napokban, a bátmonostori erdőből előkerült három ember megöléséhez. Az elfogott négy férfi közül három beismerte a bűncselekményeket. A gyilkosságokra úgy derült fény, hogy előbb kettő, majd még egy holttestet ástak ki a rendőrök Bátamonostor mellett, két különböző helyszínen.

Az egyik gödörben megtalálták egy bajai párt, akikről bebizonyosodott, hogy gyilkosság áldozatai lettek. A gyanú szerint 2008-ban ölték őket egy elszámolási vita miatt. Az egyik gyanúsított egy másik holttestet is mutatott, a gyanú szerint egy 2009-ben eltűnt bajai vállalkozó lehet a halott. Az 52 éves férfi a 2009-es bajai EFOTT fesztiválról tartott haza, de soha nem érkezett meg. A rendőrök szerint egyelőre nem biztos, hogy a férfit is meggyilkolták, de a holttest elrejtése mindenesetre erre utal.