Vágólapra másolva!
Változatlanul magas a Fidesz és a KDNP támogatottsága, a Századvég júliusi felmérése szerint a választók 46 százaléka támogatja a kormánypártokat. Az MSZP-t 12, a Jobbikot 8, az LMP-t pedig 6 százalék támogatja.
Vágólapra másolva!

A nyár közepére is megmaradt a Fidesz-KDNP pártszövetség népszerűsége a Századvég július 19. és 23. között készített közvélemény-kutatása szerint. A kormánypártok támogatottsága a választások óta eltelt mintegy három hónap alatt alapjaiban nem változott, április óta folyamatosan kimutatható a kétharmados parlamenti többséget biztosító szimpátia.

Júliusban mind az összes megkérdezett, mind a biztos szavazó pártválasztók csoportjában a kormánypártok támogatottsága közel négyszerese az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának. Az összes megkérdezett majdnem fele, 46 százalék szavazna a Fideszre (az áprilisi választáson 52 százalék szavazott a Fidesz-KDNP listáira), a szocialista pártot a válaszadók 12, a Jobbikot 8, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja.

Forrás: szazadveg.hu
A pártok támogatottsága az összes megkérdezett körében

A Fidesz-KDNP fölénye a biztos szavazó pártválasztók esetében is jól látható. A kormánypártokra ebben a körben a válaszadók 64 százaléka szavazna. Az MSZP-t 16, a Jobbikot adott 10, és az LMP-t pedig a biztos szavazók 8 százaléka választaná. A választásokon való, országos részvételi szándék továbbra is magas, egy esetleges parlamenti választáson a megkérdezettek 61 százalék ígéri biztosra a részvételét.