Három órát beszélt a parlamentben Orbán

Vágólapra másolva!
A tavasszal megalakult új parlamentben Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő beszélt a legtöbbet, 102 alkalommal, 8 óra 57 percet beszélt. Őt követi Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. Orbán Viktor miniszterelnök hat alkalommal szólalt fel és összesen majdnem három órát beszélt.
Vágólapra másolva!

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben, szintén ő szólalt fel a legtöbbször az új parlamenti ciklus első ülésszakán - derül ki az Országgyűlés adataiból. Gaudi-Nagy Tamás 102 alkalommal, 8 óra 57 percet beszélt.

91 felszólalással követi őt Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, majd 58 megszólalással Novák Előd jobbikos képviselő. A felszólalások összideje alapján Gaudi-Nagy Tamás mögött hat órával és ötvenöt perccel a második Schiffer András, a harmadik majdnem négy óra húsz percnyi beszéddel Novák Előd, a Jobbik alelnöke. A legaktívabb szocialista Lamperth Mónika volt, aki 44-szer szólalt fel és 2 óra 39 percet beszélt.

A frakcióvezetők közül Schiffer András szólalt fel a legtöbbször és a leghosszabb ideig is. A második Vona Gábor egy óra 57, a harmadik a Fidesz frakcióját vezető Lázár János egy óra 55, a negyedik a KDNP frakcióját vezető Harrach Péter egy óra nyolc, az ötödik Mesterházy Attila MSZP-s frakcióvezető 54 perces parlamenti beszéddel.

Orbán Viktor miniszterelnökként hat alkalommal szólalt fel és összesen majdnem három órát beszélt az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök a bizalmatlansági indítvány tavaly áprilisi elfogadása óta nem beszélt az Országgyűlésben.

Az új parlamenti ciklusban 89 képviselő nem szólalt fel, köztük található Szabó Imre és Molnár Csaba korábbi szocialista miniszterek, illetve Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.