Vágólapra másolva!
A hatalmas kamionforgalom miatt ettérepedt egy templom a Somogy megyei Ladon. A közútkezelő szerint nincs mód a kamionok kitiltására, mert túl nagy lenne a kerülő.
Vágólapra másolva!

A hatalmas kamionforgalom miatt kettérepedt a ladi katolikus templom tornya és a hajótest - írja a Somogyi Hírlap csütörtöki száma. A templom támfalra épült, a forgalom pedig egy méterre halad el mellette, ez okozza a repedést - nyilatkozta a Pirosné Tamás Krisztina, a település polgármestere. A templom mellett húzódó főúton percenként akár 4-5 kamion is áthalad. A polgármester szerint a közelben található két másik főút sokkal nagyobb terhet is elbírna, s ez az elhaladó autóknak is csak tíz kilométeres kerülőt okozna.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője, Pécsi Norbert Sándor szerint azonban a KRESZ által meghatározott méretű és tömegű járművek az adott szakaszon korlátozás nélkül közlekedhetnek, és ebbe beletartozik a kamionforgalom is. Ennek kitiltására Pécsi szerint nincs lehetőség, mert nagy kerülőt okozna. 2009 végén 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a templom védelmének érdekében.