Rogán lehetne Tarlós egyik főpolgármester-helyettese

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy nem indul újra az V. kerület polgármesteri tisztségéért Rogán Antal az önkormányzati választásokon az Atv.hu értesülése szerint, melyet nevük elhallgatását kérő fideszes politikusok is megerősítettek. Az ATV.hu szerint ennek az az oka, hogy Rogán esélyes lehet az egyik főpolgármester-helyettesi tisztségre, ha a Fidesz jelöltjét, Tarlós Istvánt választják meg főpolgármesternek. Tarlós péntek reggel a Magyar Televízióban megerősítette: lehet Rogán főpolgármester-helyettes.
Vágólapra másolva!

Az Atv.hu információi szerint elképzelhető, hogy nem indul újra az őszi önkormányzati választásokon Rogán Antal a budapesti V. kerület polgármesteri tisztségéért. Az Atv.hu azt írja: értesülését több, neve elhallgatását kérő fideszes politikus is megerősítette. A portál úgy tudja: Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje októberi győzelme esetén Rogán Antal lenne az új főpolgármester egyik helyettese, és emiatt kész megválni jelenlegi pozíciójától, a Belváros vezetésétől, és nem jelöltetné magát a kerület élére.

Az Atv.hu értesülése szerint a Fidesz vezetésében általános vélemény alakult ki arról, hogy a főpolgármester-helyettesi cím nem egyeztethető össze az V. kerület vezetésével, a 38 éves politikus így inkább a főváros vezetésében képzeli el jövőjét.

Tarlós a Magyar Televízió péntek reggeli műsorában lehetségesnek nevezte, hogy György István volt kőbányai polgármester mellett Rogán Antal lesz a másik helyettese, ha nyer az őszi önkormányzati választáson. "Lehet Rogán Antal polgármester úr főpolgármester-helyettes" - mondta. Ehhez hozzátette: ha eljön az ideje, akkor tárgyalásokat folytat majd erről. Tarlós István nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ha Rogán Antal nem indulna az V. kerület polgármesteri tisztségéért, akkor ki képviselné ott a Fideszt.