Több kilométeres kocsisor áll Horvátország felé

Vágólapra másolva!
Szombat délutánra egyórásra csökkent a várakozás a röszkei határátkelőnél, ugyanakkor a Formula-1 Magyar Nagydíja miatt várhatóan egész hétvégén csúcsforgalom lesz a magyar utakon. A Horvátországba tartó nyaralók miatt több kilométeres kocsisorok alakultak ki Zágráb közelében, a fizető autópálya-kapuknál, és az isztriai gyorsforgalmi úton.
Vágólapra másolva!

A röszkai határátkelőnél a kilépő irányban a délelőtti háromórás várakozáshoz képest egy órára csökkent a várakozási idő, a belépő oldalon pedig megszűnt a sor - közölte a Csongrád megyei rendőrség. A kilépő oldalon már tíz sávban engedik át az autósokat. Korábban Tiszaszigetnél is egy órát kellett várniuk az átkelőknek, de délutánra ott is megszűnt a torlódás. A rendőrség ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy vasárnap délutánig sűrű lesz a forgalom ezen a határszakaszon.

A szombati csúcsforgalmat a szerb-magyar határon az okozta, hogy azok a vendégmunkások, akik az első hullámmal tértek haza nyári szabadságukra, most már munkahelyükre tartanak Nyugat-Európa felé, a másik irányba viszont még mindig nagy tömegben tartanak azok, akik most indulnak nyaralni.

Torlódnak az autók a a záhonyi határátkelőnél befelé, továbbá Letenyénél kifelé is. A rendőrség azt tanácsolja, hogy Letenyénél a várakozás elkerülése érdekében az autósok használják a 7-es úton lévő régi közúti határátkelőhelyet az autópálya határátkelője helyett.

Szombaton dugókra és lassú haladásra, araszolásra kell számítaniuk azoknak is, akik Horvátországban autóznak. A vijesti.net zágrábi internetes portál jelentése szerint a tengerpartra és az onnan az ország belsejébe vezető utakon is rendkívül erős a forgalom. Szombaton van ugyanis a Horvátországban nyaralók turnusváltása.

Az autópálya fizetőkapuinál is torlódik a forgalom, Zágrábnál már négy kilométeres kocsisor torlódott fel. A legtöbb üdülőközpontba vezető úton csak lassan lehet haladni. Isztrián, az isztriai gyorsforgalmi úton is több kilométeres kocsisorok alakultak ki. A szlovén határszakaszon az átkelőkön mindenhol nagy a tumultus. Átlagosan egy órát kell várni, mire átjutnak az autósok. A kompoknál is sokat kell várni, több helyen egy kilométernél is hosszabb kocsisor vár arra, hogy hajóra jusson.