Külön polgármesterjelöltet indít a Fidesz és a KDNP Békésben

Vágólapra másolva!
Békés városában a Fidesz a jelenlegi alpolgármestert, a KDNP pedig a jelenlegi polgármestert indítja az őszi önkormányzat választásokon a polgármesteri tisztségért. A KDNP jelöltje hétfői közleményében arról írt, hogy riválisa korábban azt mondta neki: őt terjesztik be ismét polgármesterjelöltnek.
Vágólapra másolva!

A Fidesz Békés városi csoportja úgy döntött, hogy Erdős Norbertet, a jelenlegi alpolgármestert támogatja az őszi önkormányzati választáson, míg a KDNP polgármesterjelöltje Izsó Gábor, a jelenlegi polgármester. A Fidesz múlt pénteki titkos szavazásán a jelenlévő 50 tagból 47-en voksoltak Erdősre, aki az elmúlt négy évben ellátta a város alpolgármesteri feladatait, már a harmadik ciklusban a térség egyéni országgyűlési képviselője, és az idén tavasszal megválasztották a parlament jegyzőjének is. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint csak olyanok indulnak egyéni körzetben, akik tagjai a Fidesznek, illetve valamelyik tagozatának.

Néhány hete a KDNP Izsó Gábort nevezte meg polgármesterjelöltnek. Pálmai Tamás, a KDNP Békés megyei elnöke hétfőn azt mondta, hogy jelöltjük 2006-ban a Fidesz és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör színeiben nyerte el a posztját.

Erdős Norbert azt mondta: a város érdeke, hogy a településért cselekedni tudó országgyűlési képviselő legyen a polgármester. Hozzátette: a Fidesz továbbra is számít Izsó Gáborra, és nyitva tartja számára a lehetőséget, hogy a Fidesz színeiben vegyen részt a választásokon, hiszen a várost szolgálni alpolgármesteri székből is lehet.

Izsó közleményében azt írta, hogy állítása szerint Erdős az utolsó pillanatig biztosította arról, hogy őt terjesztik be polgármesterjelöltnek. Azt is írta, hogy szerinte az elmúlt négy évben a jobboldali frakció sikeresen irányította várost. "Miután a KDNP mint kormányon lévő párt további bizalmáról biztosított, megméretem magam és az elmúlt négy év munkáját Békés város polgárai előtt" - áll Izsó közleményében.