Munkaügyi főigazgatókat menesztett Matolcsy

Vágólapra másolva!
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat főigazgatóját és hat regionális munkaügyi központ főigazgatóját menesztette szerdán a nemzetgazdasági miniszter. A minisztérium közleménye szerint szemléletváltás és ehhez új vezetők kellenek.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal felmentette hétfőn Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Állami Foglalkoztatási Szolgálat főigazgatóját, Pirisi Károlyt. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai közleményében az áll, hogy hat regionális munkaügyi központ főigazgatójának a megbízatása is megszűnt: Brebán Valéria dél-dunántúli, Kiss Ambrus nyugat-dunántúli, Miskó Istvánné észak-alföldi, Szabó József észak-magyarországi, Vass István közép-magyarországi és Zimmermann József közép-dunántúli főigazgatónak kellett távoznia.

A kormány a közlemény szerint azt várja a megújuló Állami Foglalkoztatási Szolgálattól, hogy hatékony és fajsúlyos szereplője legyen a munkaerő-közvetítési piacnak. A minisztérium szerint ehhez szemléletváltásra van szükség, amelyhez részben új vezetők kellenek. A menesztett főigazgatók helyére pályázaton keres új embereket a minisztérium. Kinevezésükig a munkaügyi központokat a főigazgató-helyettesek vezetik - áll a közleményben.