Féltékenység állhat az alsóörsi gyilkosságok hátterében

Vágólapra másolva!
A kiszivárgott információk szerint a rendőrség vizsgálja, hogy féltékenység vezethetett-e a szerdai alsóörsi kettős gyilkossághoz, amelyben egy rendőr és egy fiatalember vesztette életét. Az ATV meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a magával is végző, feltételezett gyilkos közeli viszonyban volt a megölt rendőrrel. A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a meggyilkolt rendőr, illetve a férfi, ismerte-e egymást.
Vágólapra másolva!

A rendőrség vizsgálja, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a szerdai alsóőrsi gyilkosságok hátterében - közölte meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Független Hírügynökség. A rendőrség szerdán nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a meggyilkolt rendőr, illetve az a férfi, akinek a holttestét később találtak meg egy fekete autó mellett ismerhették-e egymást.

Az ATV az áldozatot és a tettest is jól ismerő, helybeli forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a rendőr főtörzsőrmesterrel egy Bálint keresztnevű férfi végzett, aki a történtek után nem sokkal öngyilkos lett. Az ő holttestét találták meg szerda délután a fekete autója mellett. A meggyilkolt főtörzsőrmester ismeretségi köréből az ATV úgy értesült, hogy a férfi Svájcban dolgozott, de a nyarakat Magyarországon töltötte. A férfi jól ismerte a meggyilkolt rendőrt, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott. Az ATV szerint a férfi féltékenység miatt lőtte le előbb a rendőrt, majd pedig saját magával is végzett.

A Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, nem sokkal éjfél után tört ki a lövöldözés, amelyben egy rendőr és az általa ellenőrzött fehér, Ford Fiesta típusú autó egyik utasa életét vesztette. A rendőrség nem közölte, hogy honnan jöttek a lövések, az ORFK szóvivője, Bényi Mónika csak annyit mondott, hogy biztosan nem az igazoltatott járműből adták le a lövéseket.

Szerda délután a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett egy ismeretlen férfi holttestét találták meg. A rendőrség közleménye szerint a külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai a rendőrség szerint arra utalnak, hogy a férfi öngyilkos lett. A Független Hírügynökség úgy tudja, a rendőrök nem kutatnak további elkövetők után, és körözést sem adnak ki, ebből az következik, hogy verziójuk szerint a támadó az öngyilkosságot elkövető férfi volt.

Az ügyben a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség veszi át a rendőrségtől - közölte csütörtökön Keresztes Imre főügyész. Keresztes azt mondta, még nem ismeri az ügy részleteit, így nem tudott arra válaszolni, hogy a fekete autó mellett megtalált holttest az elkövetőé-e. A nyomozás részleteiről az ügyészség épülete előtt, fél 3-kor fognak sajtótájékoztatót tartani.