Szombaton is problémát okoz a vasúton a pénteki vihar

Vágólapra másolva!
Továbbra is fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben a péntek esti vihar, amely Kőbányán kimosta a töltést, Érden pedig tönkretette az utastájékoztató berendezést. A károk miatt a hétvégén nem járnak a monori elővárosi vonatok, Érden pedig csak a kalauzoktól lehet megtudni, hogy hova tartanak az állomásra beérkező szerelvények.
Vágólapra másolva!

Szombat délután sem járnak a monori elővárosi vonatok a pénteki vihar által okozott károk miatt - közölte az [origo]-val MÁVINFORM. A fennakadást a Kőbánya alsó állomásnál megrongálódott töltés okozza, amelynél még most is folynak a helyreállítási munkálatok.

A MÁV közleménye szerint a pénteken Magyarországon átvonuló vihar jelentős fennakadásokat okozott a vasút hálózatán. Miközben több helyen már elhárították a problémákat, Kőbánya alsó megállóhelyen a heves esőzés a vasúti sínektől 40 centiméterre mintegy 5 méter mélyen tölcsér alakban kimosta a zúzottkövet, és ez továbbra is gondot okoz.

A Budapest - Cegléd - Szolnok vonalon a késések elkerülés érdekében a hétvégén módosul a vonatok közlekedése - írja a MÁV: a monori elővárosi vonatok nem járnak, a ceglédi elővárosi vonatok pedig Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek és minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Kőbánya-Kispestről Budapest - Nyugati pályaudvarig a vonalon közlekedő gyors- és Intercity vonatokkal jutathatnak el az utasok, akiknek erre a szakaszra a hétvégén nem kell pót- és helyjegyet váltaniuk.

A MÁVINFORM szerint pénteken késő este villám csapott Érd elágazás biztosító berendezésébe is. Bár a helyreállítást azonban itt már befejezték, Érd felső és Érdliget között az utastájékoztatási rendszer továbbra sem működik. Az utasoknak ezért azt javasolják, hogy felszállás előtt a vonatot kísérő személyzettől tájékozódjanak az érkező vonat célállomásáról.