Vasárnapi Blikk: Sötét terepjárót látott egy alsóörsi szemtanú

Vágólapra másolva!
Sötét terepjárót látott a szerda hajnali alsóörsi mészárlás helyszínéről elhajtani egy, a Vasárnapi Blikk által megszólaltatott szemtanú, egy vadász pedig két lövést hallott annak a helynek a közelében, ahol a feltételezett rendőrgyilkos állítólag öngyilkos lett. Ezek az információk ellentmondanak az ügyről korábban érkezett híreknek.
Vágólapra másolva!

Egyre több a kérdés az alsóörsi mészárlással kapcsolatban - írja a Vasárnapi Blikk. A lap állítólag megtalálta a szemtanút, aki látta azt a sötét ruhás alakot, aki a 17 lövést leadta a rendőrre és az általa megállított autóra. A lap szerint a szemtanú azt állítja, hogy egy fekete terepjáróval menekült el a helyszínről a rendőrgyilkos.

A Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, nem sokkal éjfél után tört ki a lövöldözés, amelyben egy rendőr és az általa ellenőrzött Ford Fiesta egyik utasa életét vesztette. A rendőrség szerint 40 méterről lőtték le őket egy sorozatlövő fegyverrel.

Szerda délután a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre egy elhagyott, sötét színű Skoda mellett egy Svájcban élő magyar férfi holttestét találták meg, a kocsiban pedig több lőfegyverre is bukkantak. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a gyilkosságot azokkal a fegyverekkel követték el, amelyeket a kocsiban találtak, a férfi pedig feltehetően öngyilkos lett.

A Vasárnapi Blikk szerint ugyanakkor a feltételezett elkövető öngyilkosságának is volt egy fültanúja. Egy arra járó vadász azonban két lövést hallott, ami megkérdőjelezheti, hogy valóban öngyilkosság történt-e - írja a lap.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Korábban a sajtóban felmerült, hogy a mészárlás indítéka féltékenység lett volna, de ezt nem erősítette meg a rendőrség, és a rendőr áldozat édesanyja is tagadta.