Hazaengedték a kórházból az alsóörsi gyilkosság sérültjét

Vágólapra másolva!
A vártnál hamarabb hazaengedhették azt a fiatalt, aki a szerda hajnali alsóörsi lövöldözésben sérült meg. A kórház szerint a 25 éves férfi gyors ütemben gyógyult, ezért vasárnap hazamehetett.
Vágólapra másolva!

Elhagyhatta a kórházat vasárnap az a 25 éves zalaegerszegi fiatalember, aki szerdai az alsóörsi lövöldözésben szenvedett sérüléseket - közölte a veszprémi kórház baleseti sebészetének ügyeletes főorvosa. A fiút nem a mentők, hanem szülei szállították haza.

A kórház főigazgatója korábban azt mondta, a fiatalembert két lőtt sérüléssel, súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol azonnal megműtötték. Két lövéses "bemeneti nyílást" láttak el az orvosok, a lövedékek nem értek létfontosságú szervet. Szerdán még egy hétre becsülték azt az időt, amíg kórházi kezelésre szorul a sérült, de olyan ütemben gyógyult, problémamentesen, hogy már vasárnap haza lehetett engedni.

Alsóörsön, a 71-es balatoni főúton szerdára virradóra lőtték agyon le Gamauf János, 29 éves balatonalmádi rendőrt, és halálos lövés érte Németh Ádám 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolást is, aki annak az autónak a hátsó ülésén foglalt helyet, amelyet a rendőr igazoltatásra megállított. A most hazaengedett sérült Németh Ádám mellett ült a kocsi hátsó ülésén középen.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség, illetve a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított öngyilkosságot követett el, holttestét Alsóörs és Felsőörs között, a bűncselekmény helyszínétől 5-6 kilométerre egy cserjés, bokros területen találták meg autójában.