Állampárti tapasztalataira hivatkozva intette meg a Fideszt Kovács László

Vágólapra másolva!
"Teljesen egyszínű ország" kiépítésével vádolta a Fideszt Kovács László, az MSZP alelnöke egy győri rendezvényen. Kovács szerint a szocialisták tudják, hogy az egypártrendszer működésképtelen, hiszen többen közülük már az állampártnak is dolgoztak.
Vágólapra másolva!

"Nem a cselekvés sebessége, hanem az iránya számít az új kormányzat teljesítményének megítélésekor" - mondta Kovács László, az MSZP alelnöke hétfőn a szocialista párt önkormányzati jelöltjeinek és kampányembereinek tartott győri regionális felkészítőn. Kovács a 25-30 főből álló hallgatóság előtt azt mondta, az Orbán-kabinet lépései "nem az ország érdekeinek irányába haladnak, sokkal inkább a Fidesz érdekeinek irányába".

Az MSZP alelnöke szerint "a teljesen egyszínű ország, a narancsuralmi rendszer nem megoldás". Kovács László azt mondta: több szocialista politikus dolgozott az állampárti időkben, "éppen ezért tudjuk megítélni, hogy az egypártrendszer működésképtelen, fejlődésre képtelen" szisztéma.

A szocialista politikus szerint a Fidesz-KDNP választási győzelmének három oka volt. Az egyik az olyan hamis állítások, mint hogy "romokban az ország", a másik "néhány nagyon jól hangzó, de teljesen alaptalan ígéret", mint az adócsökkentés vagy az, hogy megszorítások nélkül ki lehet jutni a válságból. A harmadik pedig az, hogy "gondosan eltitkolták az igazi elképzeléseiket, hogy az önkormányzati választás előtt ne rontsák az esélyeiket" - mondta Kovács.

Szanyi Tibor elnökségi tag - aki az esemény nyilvános részében a "narancsmegtagadást" ajánlotta receptül hallgatóságának -, az MSZP kampányfőnöke arról beszélt: tudomásuk szerint több, győzelemre esélyes indulót "a legkülönbözőbb pressziók alá vontak" annak érdekében, hogy álljanak a kormányoldal zászlaja alá. Hozzátette: sok ezer ember van, aki felvállalja a baloldalt, a múltat s azt az előző két kormányzati ciklust, amelyben az ország "többet fejlődött, mint történelme során bármelyik nyolc évben".