A kulturális államtitkár nem szeretne vadállatokat látni a Szigeten

Vágólapra másolva!
Szőcs Géza kulturális államtitkár szerdán kilátogatott a Sziget fesztiválra, ahol azt üzente a résztvevőknek, hogy ha lehet, fogják vissza magukban a vadállatot. Szőcs azt is mondta, hogy a könnyűzenét továbbra is támogatni fogják, de nem kiemelt módon. 
Vágólapra másolva!

Nem szabad hosszú távú következtetéseket levonni azokból a zárolásokból, amelyek a kormányváltást követően a kultúra egyes területein megtörténtek - mondta Szőcs Géza kulturális államtitkár szerdán a Sziget fesztiválon.

Szőcs Géza azt mondta, a könnyűzene továbbra is fontos és támogatott terület lesz, "ha nem is állíthatjuk, hogy kiemelt módon". "Tisztában vagyunk azzal, hogy a Sziget fesztivál részben réteg-, részben korosztályi igényeket kielégítő rendezvény, és miután egész nemzedékek számára a legfontosabb kulturalizálódási élményt és lehetőséget jelenti, így ezt ennek megfelelően komolyan kell venni" - mondta Szőcs Géza a Szigetről.

A kulturális államtitkár a Szigeten résztvevőknek is üzent látogatása idején. "Minden résztvevőnek azt üzenném, hogy ha lehet, fogja vissza magában a vadállatot, és próbálja a civilizált arcát mutatni a vendégeknek" - mondta Szőcs.

Az államtitkár azt mondta, hogy bár csak távolról követi a Sziget fesztivál eseményeit, idén is van jó néhány vonzó, értékkel bíró program, például az Orquesta Buena Vista Social Club és Omara Portuondo szerda esti koncertje a világzenei színpadon, amely őt is érdekli. Hozzátette ugyanakkor, hogy részben elfoglaltsága, részben a nyári hőséggel kapcsolatos vonakodása megakadályozza további jelenlétét a fesztiválon.