Vizsgálja a rendőrség, hogy műszaki hiba okozta-e a motoros rendőr halálát

Vágólapra másolva!
Vizsgálat folyik a Fejér megyei rendőrségnél, hogy kiderítsék, műszaki hiba közre játszott-e abban, hogy hétfőn halálos balesetet szenvedett egy motoros rendőr az M1-es autópályán. Egy rendőrségi szakszervezet szerint a rendőr motorjának gumija kopott volt.
Vágólapra másolva!

Kivizsgálja a rendőrség a hétfőn az M1-es autópályán balesetet szenvedő motoros rendőr halálának körülményeit. Az ORFK szerdai közleménye szerint a balesetben műszaki hiba is közrejátszhatott. Az [origo]-nak nyilatkozó, névtelenséget kérő rendőrségi forrás szerint akár már csütörtökre kiderülhet, hogy valóban kopott volt-e a motor gumija, és ha igen akkor felelősségre fogják vonni az illetékes parancsnokot.

A vizsgálatot a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) követelte szerdai közleményében. A szakszervezet szerint a járőr motorja a baleset napján nem volt jó állapotban, mert egy korábbi szervizelésről úgy érkezett vissza, hogy kopottak voltak a gumijai. A szakszervezet szerint ezt a rendőr jelezte is elöljárójának, de a balesetig nem cserélték ki a gumikat. Az FRSZ szerint az esős idő miatt az is felmerült, hogy nem lesz motoros szolgálat, végül mégis kiküldték a rendőrt.