Tarlóst jósolja utódjának Demszky

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor Budapest távozó főpolgármestere szerint Tarlós István lesz a befutó az önkormányzati választásokon a fővárosban. Demszky szerint - aki könyvet akar írni 20 éves polgármester pályafutásáról -, Tarlós alkalmas lesz utódjául, de attól fél, nem lesz elég aktív a fejlesztésekben.
Vágólapra másolva!

Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének van a legnagyobb esélye arra, hogy az önkormányzati választás után a helyére üljön - mondta Demszky Gábor budapesti főpolgármester az ATV Jam című műsorában pénteken. A fővárost húsz éve vezető politikus szerint a választás tétje inkább az, hogy a Fidesz meg tudja-e szerezni a Fővárosi Közgyűlésben az abszolút többséget, vagy sem.

Demszky szerint Tarlós "becsületes, alkalmas" polgármester, akinek nagy tapasztalata van, ám azt mondta róla, "nem egy építő polgármester", aki már Óbudán sem volt az élbolyban a kerületi fejlesztések versenyében. Demszky ezért attól tart, hogy a főváros 15 éve tartó fejlesztési dinamikája megtorpan.

Folytatni kell a fejlesztéseket akkor is, ha ezek nagyon sok konfliktussal és problémával járnak,mivel ezeken múlik a város gazdasági növekedése, üzente Demszky Tarlósnak.

A főváros éléről húsz év után távozó politikus közölte, könyvet akar írni "Budapest Marathon" címmel, amelyben a város húsz éves történetét írja meg a saját nézőpontjából. Demszky szerint a könyv nem a pártpolitikáról, hanem a város ügyeiről fog szólni, ezért "elsősorban Budapest szerelmeseinek lesz érdekes".