Fejszével tört be egy szombathelyi ékszerboltba két motoros

Vágólapra másolva!
Két bukósisakos motoros fosztott ki egy ékszerboltot Szombathely főterén hétfőn este, a kirakatot egy fejszével törték be. A tér nem volt üres, a néhány perc alatt lezajló eseményeket sokan végignézték. Az egyik rablót majdnem megsebesítette a lezuhanó biztonsági rács - írja a Nyugat.hu.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este Szombathely főterén sok járókelő szeme láttára fosztott ki egy ékszerboltot két motoros. A rablás este kilenc órakor történt, amikor egy külföldi rendszámú motor állt meg az ékszerbolt előtt, és két ismeretlen, bukósisakos férfi ugrott a kirakathoz - írja szemtanúkra és a rendőrségre hivatkozva a Nyugat.hu portál.

Az egyik motoros egy hosszú nyelű fejszével verte be a Fő téri ékszerbolt kirakatát, majd igyekezett minél több aranyékszert felmarkolni. Ekkor azonban bekapcsolt a riasztó, ezzel egy időben pedig lezuhant a kirakatot védőt biztonsági rács is. A Nyugat.hu szerint a biztonsági kamera felvételén jól látszik, amint az egyik rabló kis híján szerencsétlenül jár: csak az utolsó pillanatban sikerül kihúznia a fejét a legördülő rács alól. Emiatt csak néhány másodperce jut arra, hogy ékszereket szerezzen.

A motorosok ezután elmenekültek, de az esetnek több tucat szemtanúja volt, egy közeli gyorsétterem és egy klub teraszáról is lehetett látni a történteket. A szemtanúk egyike a portálnak azt mondta, futni kezdett a motorosok után, de nem érte utol őket. Azt egyik szemtanú sem tudta biztosan, hogy melyik ország jelzése szerepelt a rendszámtáblán, de azt többen állították, hogy nem magyar rendszámú volt a motor.

A Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, a térfigyelő kamerás felvételek értékelése folyamatban van - közölte a Vas megyei rendőrség az MTI-vel.