Festékpatron buktathatja le a pénzszállító kifosztóit

Vágólapra másolva!
Fel fog robbanni a rendőrség szerint a festékpatron abban a biztonsági pénzkazettában, amelyet tegnap rabolt el két ismeretlen a IX. kerületben egy pénzszállítótól. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel keresti a rendőrség azt a két férfit, akik hétfő este fél kilenckor kiraboltak egy pénzszállítót a budapesti IX. kerületben, egy bevásárlóközpontnál - közölte kedden délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az egyik rabló, aki bukósisakot viselt, feltehetően fegyverrel megfenyegette a bevásárlóközpont hátsó bejáratától a pénzszállító jármű felé igyekvő alkalmazottat, megütötte, majd elvette tőle a pénzkazettát. Ezután a közelben várakozó társával együtt motorral elmenekültek a helyszínről.

A BRFK közleménye szerint az eltulajdonított pénkazetta egy festékpatronos biztonsági kazetta volt, amelynek jellemzője, hogy erőszakos nyitásra vagy a meghatározott biztonsági idő letelte esetén a benne lévő festékpatron robban. Az ügyben rablás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az ismeretlen tettesek ellen.