Farkas garázdálkodik a Bükkben

Vágólapra másolva!
Szilvásváradon és Bélapátfalván is elragadott több állatot egy farkas - írja a Heves megyei hírlap. Az állatot mindkét településen látták. A Bükki Nemzeti Park vezetője szerint a jelenség szokványos.
Vágólapra másolva!

"Tíz nap alatt három juhomat ette meg. Éjszaka quaddal kimentem a területre, s a reflektor fényében megcsillant a két szem. Biztos, hogy nem kutya volt, hanem farkas. Vastag szőrű, szürkésbarna. El akart szaladni, én pedig megkerültem a járgánnyal többször is, míg végül elfutott" - mondta a Heves megyei hírlap internetes kiadásának Leen de Hoog, aki 5 éve él Szilvásváradon, ahol állatokat tart.

A lap szerint egy közelben garázdálkodó farkas már öt juhot ragadott el a férfitől. Duska József, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője a lapnak azt mondta, tudnak arról, hogy farkas van a Bükkben, ami nem meglepő. "Tudunk farkasról a Zemplénben, az Aggteleki-karsztnál és a Bükkben is. Utóbbiban általában vándorló, kóborló példányok fordulnak meg, de pár éve megfigyeltünk egy almot rakó szukát is" - jelentette ki Duska a lap szerint.

Az igazgató szerint a farkasok kerülik az embereket, de nem szívesen merészkednek olyan helyre sem, ahol vadászkutya van, így a zsákmányejtés elsősorban olyan helyeken fordul elő, ahol az erdőhöz közel, őrizetlenül legeltetik a juhokat. A lap szerint a Szilvásváraddal szomszédos Bélapátfalván is ragadott el jószágokat a farkas, a tanya tulajdonosa állítása szerint látta az állatot.