Tizenegyezren kerültek be a felsőoktatásba pótfelvételivel

Vágólapra másolva!
Péntek délután öt órakor teszik közzé a ponthatárokat. A 13 307 jelentkező közül csak körülbelül 2000-nek nem sikerült a pótfelvételi.
Vágólapra másolva!

Több mint tizenegyezren kerültek be pótfelvételivel egyetemekre, főiskolákra - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága pénteken. A ponthatárok délután öt óra után lesznek elérhetők a www.felvi.hu honlapon. A minisztériumi közlemény szerint az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre, egy helyet megjelölve, összesen 13 307-en jelentkeztek. A pótfelvételi eljárás során 11 266-an érték el a felvételhez szükséges pontszámokat, és nyerhettek felvételt a megpályázott költségtérítéses képzésre.

A hatályos jogszabályi előírások értelmében a pótfelvételin a felvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint a júliusi felvételi eljárásban, viszont ha több jelentkező volt, mint amennyit az adott felsőoktatási intézmény fel kívánt most venni, a júliusban megállapított ponthatárnál magasabb pótfelvételi ponthatárt is megállapíthattak az intézmények. Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A felvettek szeptember első napjaiban kapják meg a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől. Az idén első körben, az általános felvételi eljárás során mintegy 97 ezer diák került be valamely egyetemre, főiskolára.