MN: Vádemelést javasol a rendőrség egy százmilliós bábolnai átutalás miatt

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasolt a rendőrség a bábolnai ménesbirtok korábbi gyanús átutalása miatt - írja a Magyar Nemzet. A rendőrök szerint a ménesbirtok több száz millió forintot mozgatott meg jogcím nélkül, és az ügyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezetése is érintett lehet.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amit a bábolnai ménesbirtok több száz millió forintos, gyanús átutalása miatt indított - írja a Magyar Nemzet. Budai Gyula, az előző kormány gyanús földügyleteinek tisztázására felkért miniszteri megbízott a lapnak azt mondta, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megküldte a vádemelési javaslatot a megyei ügyészségnek.

A lap szerint a nyomozás többek között Budai feljelentése miatt indult, aki azt gyanította, hogy a bábolnai ménesbirtok vezetője, Mezei László jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő Bábolna Zrt.-nek. Az átutalás miatt kezdett eljárás eredetileg a Ménesbirtok Kft. korábbi ügyvezetője ellen indult, majd az ügyben keletkezett tanúvallomások és az előkerült iratok alapján a tatabányai rendőrség kiterjesztette a nyomozást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatójára, Tátrai Miklósra is. Azt a Magyar Nemzet nem közli, hogy a rendőrség az ügy melyik szereplője ellen javasolt vádemelést.