Havi 62 ezres bónuszt kapnak a fejlesztési minisztérium tisztviselői

Vágólapra másolva!
Évi bruttó 750 ezer forint értékű cafeteria juttatást ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársainak. Ez az összeg kevesebb, mint amennyit a minisztérium jogelődjénél, a közlekedési és hírközlési tárcánál kaptak a dolgozók, de megegyezik azzal, amennyit a Bajnai-kormány több minisztériumánál költhettek étkezési utalványra, üdülési csekkre és más béren kívüli juttatásra a minisztériumi tisztviselők.
Vágólapra másolva!

Évi bruttó 750 ezer forintos cafeteria juttatást kapnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) dolgozó kormánytisztviselők, kormányzati ügykezelők és a minisztérium állományába tartozó állami vezetők - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent utasításból, amelyet Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter adott ki augusztus 27-én.

A béren kívüli juttatás szeptember 1-jétől jár, a 750 ezer forintos összeg az adót is tartalmazza. A minisztériumban dolgozók szeptember közepéig dönthetik el, a keretösszegen belül milyen csomagot választanak a tárca jogelődje, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium által kiadott utasítás alapján. A tisztviselőknek egy nyilatkozatot kell kitölteniük arról, hogy étkezési jegyet, üdülési csekket, lakáscélú támogatást vagy ajándékutalványt kérnek-e.

A Bajnai-kormány idején a legtöbb béren kívüli juttatást, évi bruttó 875 ezer forintot a gazdasági minisztériumban dolgozó köztisztviselők kapták. A második legbőkezűbb a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium volt, ahol évi 850 ezres bónuszt kaptak a dolgozók. A Bajnai-kormány több minisztériumában - az Önkormányzati Minisztériumnál, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnál és a Miniszterelnöki Hivatalnál - az éves cafeteria keret 750 ezer forint volt, az oktatási tárca egyes intézményeinél 250 ezer és 800 ezer forint között változott a kiosztható összeg, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál évi 450 ezer, a környezetvédelmi tárcánál 400 ezer forintot kaptak a tisztviselők.