Kötelezővé tenné a hit- és az erkölcstan oktatását a Jobbik

Vágólapra másolva!
Kötelezővé tenné a hit- és erkölcstan oktatását az iskolákban három jobbikos képviselő. A három képviselő által benyújtott javaslat szerint erre többek között a vallásszabadság érvényesítése érdekében van szükség.
Vágólapra másolva!

Kötelezővé tennék a hit- és erkölcstanórát az iskolákban a Jobbik politikusai. A párt három képviselője által benyújtott javaslat szerint kötelezően választható lenne, hogy a diákok hit- vagy erkölcstant tanulnak. A javaslatból nem derül ki, hogy milyen szintű oktatási intézményben tennék kötelezővé a két tárgy oktatását, a javaslatban csak annyi szerepel, hogy állami és önkormányzati nevelési, oktatási intézményekre vonatkozna a szabály.

A javaslat szerint a tanórákat többek között a vallászabadság közoktatásban való érvényesülése érdekében tennék kötelezővé. A két tantárgyat a javaslat szerint az iskoláknak osztálybontásban kellene oktatniuk. A javaslatban a képviselők felkérik a kormányt arra, hogy dolgozza ki a tanórákhoz kapcsolható tantervi és érettségi vizsga követelményeit.