MN: Titkos jelentés készült a tévéostrom jogsértéseiről

Vágólapra másolva!
Az ORFK titkos jelentést készített a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában. A lap szerint a birtokába került dokumentum bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza.
Vágólapra másolva!

Titkos jelentés készült az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) fegyelmi osztályán a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

A lap szerint a 2006. november 17-én készült, és a közelmúltig titkos jelentés bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza, amelyet a rendőrség vezetői a Magyar Televízió székházának ostromakor elkövettek. A dokumentumot az Ignácz István akkori Pest megyei rendőrfőkapitány vezette vizsgálóbizottság jelentésére alapozták, amely kimondta: a szakszerűtlen elöljárói intézkedések és a felszerelés hiányossága miatt vallott kudarcot a rendőrség, és sérült meg több tucat egyenruhás.

A Magyar Nemzet a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva azt írja: a dokumentum parancs iránti engedetlenség és elöljárói intézkedés elmulasztása bűncselekmény elkövetését, valamint fegyelemsértést valószínűsít Mittó Gábor esetében, aki a tévéostrom idején a Szabadság tér helyszíni parancsnoka volt. A lap úgy tudja, felvethető Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány felelőssége is, amiért 2006. szeptember 18-án csak öt perccel éjfél előtt rendelte el a főkapitányság személyi állományának riadóját.

A Magyar Nemzet szerint fegyelemsértés történt akkor is, amikor a 2006. szeptember 17-i Kossuth téri tüntetést választási gyűlésnek minősítették és nem oszlatták fel. A lap úgy tudja, hogy egyedül Mittó Gábor ellen indult eljárást és őt elmarasztalták.