Parlamenti bizottság szembesíti Gergényit a titkos ORFK-jelentéssel

Vágólapra másolva!
A 2006-os őszi zavargásokat vizsgáló parlamenti bizottság elé idézik Gergényi Péter korábbi budapesti rendőrfőkapitányt - jelentette be a bizottság elnöke. Gergényit arról a titkos ORFK-jelentésről is kihallgatják, amelyről kedden számolt be a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Pénteki ülésén meghallgatja Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a 2006-os őszi zavargások rendőri intézkedéseit vizsgáló parlamenti bizottság - jelentette be a testület fideszes elnöke kedden. Gulyás Gergely azt mondta, hogy az ülésén mindenképpen szembesítik Gergényit a Magyar Nemzetben nyilvánosságra került titkos rendőrségi jelentéssel is, amely a volt főkapitány fegyelmi felelősségét is felveti az MTV székházának ostroma kapcsán.

Gulyás Gergely közölte: a jelentést a bizottság is megkapta még júniusban, és a dokumentum már nem titkos, de azt nem tudni, hogy ki titkosította, miért, illetve ki és mikor oldotta fel a titkosítást.

A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy az ORFK titkos jelentést készített a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről. A lap szerint a birtokába került dokumentum bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza (erről itt olvashat részletesen).