Elgázolta a közterületest egy mozgáskorlátozott-kártyával csaló autós

Vágólapra másolva!
Mozgáskorlátozott-kártyával jogtalanul parkoló autós gázolt el egy közterület-felügyelőt vasárnap a Városligetben. A sofőr - akinek a kocsijában a gyereke is bent ült - elhajtott a helyszínről, de később elfogták a rendőrök. Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás.
Vágólapra másolva!

Közterület-felügyelők ellenőrizték vasárnap a Városligetben, hogy jogosan használják-e az autósok a mozgáskorlátozott-kártyát parkolásnál. Az egyik parkoló autós olyan igazolványt mutatott be, amelyben egy olyan ember neve szerepelt, aki nem volt az autóban. A közterület-felügyelő tájékoztatta a sofőrt, hogy jogtalanul használja az engedélyt, ezért azt el is vette tőle. Kérte a vezetőt, hogy igazolja magát, de ő ezt megtagadta. Visszaült az autójába, és a figyelmeztetés ellenére gázt adott, majd elütötte a jármű előtt álló felügyelőt - közölte hétfőn a Fővárosi Közterület-felügyelet.

A közterület-felügyelő a motorháztetőre esett, majd néhány méter után a földre zuhant a haladó autóról. Mentő vitte kórházba, könnyebb sérülésekkel. Az autós - akinek a kocsijában egy gyerek is ült - elhajtott a helyszínről. A közterület-felügyelők hívták a rendőrséget, akik később el is fogták a sofőrt. Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a sofőr ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.