Bentlakásos iskolákban tanítaná mosakodásra a cigányokat Vona

Vágólapra másolva!
Bentlakásos iskolákban kellene oktatni a cigány gyerekeket, mert ez az egyetlen mód arra, hogy közelebb kerüljenek a többségi társadalomhoz - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Vona szerint a cigányok most abnormális mintákat adnak át egymásnak, aminek véget kell vetni.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szerint a bentlakásos iskolákban történő oktatás jelenti az egyedüli működőképes eszközt a cigány gyermekek társadalmi integrálásához. Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyarországi oktatás képtelen szocializálni a "cigány gyerekek nagy részét", holott a "cigány társadalmon belül jelenleg egy lefelé tartó spirál érvényesül", vagyis a "cigány családok egyre abnormálisabb mintákat" adnak át egymásnak.

A Jobbik "drasztikus, de talán egyedüliként működőképes" javaslatának lényege, hogy a cigány gyerekek az általános iskolás kortól kezdve kollégiumi formában élnének az oktatási intézményben, ahonnan a tanulók a pedagógusok által meghatározott időközönként térhetnének haza, akár egy-két hetente vagy havonta - mondta Vona. Ezzel a rendszerrel egy "fordított szocializációt" is meg kell próbálni elindítani, ami alapján a bentlakásos iskolákból hazatérő gyerekek olyan alapvető dolgokra is felhívhatják családjuk figyelmét, mint például, hogy "meg kell fésülködni, meg kell mosakodni, tisztán kell tartani a házat".

A Jobbik európai parlamenti képviselője azt vetette fel augusztusban, hogy a bűnelkövető cigányokat táborokba kell zárni, és szerinte lehetőséget kellene teremteni arra is, hogy az ilyen emberektől megvonják magyar állampolgárságukat (erről itt olvashat bővebben).