Airsoft pisztollyal lőttek egy rendőrre Pécsett

Vágólapra másolva!
Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag gömblövedékeket kilövő, úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsett. A lövés leadásával gyanúsított férfit elfogták. Egyelőre nem tudni, hogy a rendőr megsérült-e.
Vágólapra másolva!

A zsaruk.hu információi szerint a járőr vasárnap éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, és 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki. A gyanúsítottat Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőr megsérült-e. Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészségnél későbbre ígértek az MTI-nek tájékoztatást az esetről.

Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről. "Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt. Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá. Egy airsoft pisztolyt ismertető videó:



Az airsoft szó egy - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.