Budaházy szabadon bocsátásáért tüntettek a Kossuth téren

Vágólapra másolva!
Budaházy György és társai szabadon bocsátásáért tüntettek hétfő este a fővárosi Kossuth Lajos téren. A rendezvényen több jobbikos országgyűlési képviselő is felszólalt, a tüntetést a rendőrség biztosította.
Vágólapra másolva!

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai szabadon bocsátásáért tüntettek hétfő este a fővárosi Kossuth Lajos téren. A demonstrálók előtt több jobbikos képviselő is beszédet mondott.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a mostani kormány által hangoztatott forradalom, akkor lenne valódi, ha a "politikai foglyokat" szabadon engednék, a "politikusbűnözők" pedig börtönbe kerülnének. Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő a tüntetésen bejelentette, Budaházyt jelölik az Európai Tanács által meghirdetett emberi jogok díjára.

A tüntetésen az MTI szerint több mint 200 ember vett részt. A rendezvényt a rendőrség biztosította. A tüntetésen nem volt rendbontás.

Budaházy György 2009. június 19-e óta van előzetes letartóztatásban. Azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, őket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket.