Ügyészségi nyomozás után jelentette be lemondását egy XVI. kerületi MSZP-s

Vágólapra másolva!
Felajánlotta képviselőjelöltségről való lemondását egy XVI. kerületi szocialista önkormányzati képviselő miután a Fővárosi Főügyészség személyes adattal való visszaélés miatt nyomozást indított. A nyomozást azt követően rendelték el, hogy a Fidesz azt állította: a szocialista politikus által alapított pénzügyi tanácsadó cég életbiztosítási ajánlattal kereste meg azokat, akiknek az önkormányzat szociális bérlakást ítélt meg.
Vágólapra másolva!

Lemond a jelöltségéről Veress Györgyi XVI. kerületi szocialista önkormányzati képviselő, amennyiben azzal pártja eredményes szereplését segíti az önkormányzati választásokon. A szocialista politikus ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere feljelentette személyes adattal való visszaélés bűntette miatt.

A kerületi fideszes frakció korábbi közlése szerint a szocialista politikus által alapított pénzügyi tanácsadó cég életbiztosítási ajánlattal kereste meg azokat, akiknek a szociális bizottság a múlt hét eleji zárt ülésén alacsony bérleti díjú szociális bérlakást ítélt meg. A Fidesz szerint mindezt úgy, hogy a cég képviselője a polgármesteri hivatal képviselőjeként mutatkozott be.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a fideszes polgármester feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást. A nyomozás lefolytatásával a XVI. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg.

Veress Györgyi közleményében azt írta, hogy az önkormányzat szociális bizottságában gyakran szembesült olyan sorsokkal, amelyeknél tudta, hogy "mekkora segítséget jelenthetne egy megfelelő megtakarítás". Úgy fogalmazott: "kizárt volt, hogy biztosítási szakemberként foglalkozzam az ügyfelekkel, azonban segítő szándékkal hívtam fel rájuk a tőlem független pénzügyi tanácsadók figyelmét".