Elmaradt bére miatt zsarolta főnökét két nógrádi férfi

Vágólapra másolva!
Megzsarolta munkaadóját két férfi Nógrád megyében, miután nem kapták meg fizetésüket. Fenyegetéseik hatására főnökük átadott nekik egy autót, de utána a kocsiért cserébe már a tartozás többszörösét követelték.
Vágólapra másolva!

Elmaradt fizetése miatt zsarolta munkaadóját két férfi Nógrád megyében, a pénzátadás megbeszélt helyszínén azonban mindkettejüket elfogták a rendőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete szerdán.

A magyarnándori vállalkozót augusztus 15-e óta zsarolták alkalmazottai, telefonon és személyesen is folyamatosan fenyegették, hogy fizesse ki elmaradt, összesen 133 ezer forintos munkabérüket. A fenyegetés hatására a vállalkozó zálogul átadta felesége Audi típusú személygépkocsiját, az autó visszaadásáért azonban a zsarolók később 400 ezer forintot kértek.

A pénz átadását egy balassagyarmati üzletközpontba beszélték meg, de ott a rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult velük szemben eljárás.