Vizsgálja a latexruhás férfi halálának okát a BRFK

Vágólapra másolva!
Vizsgálja a rendőrség, mi okozta a halálát annak a férfinak, akinek a holttestéhez kihívták őket kedd délután a budapesti Szent László Kórház parkolójába. A rendőrség közölte, hogy az eddigi adatok szerint a holttestre eredetileg a Soroksári úton talált rá egy férfi, és ő vitte el a kórházhoz. A rendőrség emberölés miatt nyomoz, és vizsgálja az áldozat és megtalálója közti kapcsolatot is.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, akinek a holtteste kedden a budapesti Szent László Kórház területén parkoló kisteherautóban volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai közleményében az áll, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves budapesti férfi holttestére eredetileg a Soroksári úton, egy személygépkocsiban talált rá egy 46 éves férfi, aki megpróbálta újraéleszteni, majd miután ez nem járt sikerrel, akkor vitte a közelben lévő kórházba, ahol a halál beálltát megállapították, majd értesítették a rendőrséget.

A Független Hírügynökség kedd este arról számolt be egy neve elhallgatását kérő kórházi dolgozóra hivatkozva, hogy a jármű csomagterében volt a holtteste a férfinak, aki olyan fekete latexruhában volt, mint amilyet szexuális játékokhoz is használhatnak. A rendőrségi közleményben a férfi ruházatáról nincs szó. Az áll benne, hogy "a holttest megtalálásának, illetve a halál beálltának körülményei alapján nem zárható ki, hogy bűncselekmény történt". A rendőrség ennek tisztázása érdekében elkezdte tanúk felkutatását, kihallgatását, valamint szakértői vizsgálatokat. "A két férfi közötti kapcsolat egyelőre nem ismert, ennek tisztázása is a nyomozás feladata lesz" - áll a közleményben. A BRFK kommunikációs osztályán az [origo] megkeresésére szerda reggel azt mondták, a közleményen kívül bővebb információt nem tudnak adni az esetről.

A betegfelvétel előtt parkolt a Szent László Kórház területén az a kisteherautó, amelyben holttestet találtak kedden kora este - tudta meg az [origo] szerda reggel a kórháznál egy mentőstől. A betegfelvétel dolgozói az [origo] szerda reggeli ottjártakor azt mondták, nem nyilatkozhatnak, egyedül a kórház főigazgatója tehetné ezt meg vagy adhatna rá engedélyt. A főigazgató titkárságán az [origo]-nak azt mondták: a főigazgató sem nyilatkozik, az ügyben a rendőrséghez kell fordulni.