Fideszes elődjének feljelentésével vágott vissza Kolompár

Vágólapra másolva!
Feljelentette Farkas Flóriánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) korábbi vezetőjét a szervezet jelenlegi elnöke, Kolompár Orbán, mert szerinte Farkas irányítása alatt több száz millió forintnak veszett nyoma. Ugyanakkor a múlt héten a számvevőszék amiatt tett feljelentést, hogy Kolompár vezetése alatt történtek szabálytalanságok a cigány önkormányzat gazdálkodásában.
Vágólapra másolva!

Büntetőfeljelentést tesz Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi elnöke a roma érdekképviseleti szervezet korábbi vezetője, Farkas Flórián ellen az OCÖ 1996 és 2003 közötti pénzügyi gazdálkodása miatt.

Kolompár Orbán hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: nem tartják elegendőnek, hogy Farkas Flórián romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke - aki maga is tagja az OCÖ-nek - csak az elmúlt nyolc év támogatásait ellenőrizze. Kolompár szerint ugyanis Farkas OCÖ-elnöksége idején "több 100 millió forintnak veszett nyoma".


Az Állami Számvevőszék csütörtökön jelentette be, hogy az OCÖ gazdálkodásának vizsgálata során olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek közül több megalapozza a bűncselekmény gyanúját. Ezért a számvevőszék hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen.

Kolompár tételesen próbálta cáfolni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatának megállapítását, mint mondta, a kifogásolt kifizetések jogszerűek voltak. A roma vezető szerint az ÁSZ "politikai megrendelésre" kezdeményezhetett feljelentést ellene, amely összefüggésben van a kisebbségi választásokkal.