Egy tóban igazolt vissza 15 milliót Hagyó a korábbi BKV-vezér szerint

Vágólapra másolva!
További részleteket közölt Balogh Zsolt egykori BKV-vezér az állítása szerint Hagyó Miklósnak átadott tízmilliókról a kettejük szembesítésén - írja a Magyar Nemzet rendőrségi dokumentumra hivatkozva. Balogh szerint évi 15 milliót kellett átadnia Hagyónak, aki azzal indokolta ezt, hogy másképp nem tudja megoldani egyes munkatársainak fizetését.
Vágólapra másolva!

Szeptember 14-én tartották Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes és a BKV egykori megbízott vezérigazgatójának, Balogh Zsoltnak a szembesítését a BKV-nál történt visszaéléseket vizsgáló nyomozók - írja a Magyar Nemzet, amely részleteket közöl a szembesítésről készült jegyzőkönyvből.

A lap szerint Hagyó az elején közölte, hogy műtét vár rá, miután mindkét füle gyulladt és az asztmája is rosszabbodott. Balogh a kezdéskor azt mondta, hogy még most is tart az egykori szocialista politikustól, és még most is "halálfélelemben" telnek a napjai. Hozzátette azt is, hogy amikor először találkozott Hagyóval, akkor ő azt mondta, hogy "aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát".

A lap által közölt részletek szerint Hagyó végig tagadta Balogh állításait. Az egykori vezérigazgató szerint a főpolgármester-helyettes zsarolta és fenyegette őt. Balogh állította például, hogy utasítást kapott arra, szabálytalanul igazolja le a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerét készítő C.C. Soft Kft. teljesítését 2007 végén, Hagyó azonban tagadta, hogy valaha is beszéltek volna Baloghgal a cégről (a kft. állítólagos szerepéről a BKV-ügyben itt talál részleteket).

Balogh szerint Hagyó egy gödöllői találkozón mondta neki azt, hogy évente 15 millió forint készpénzt kell átadnia, amit a politikus állítólag azzal indokolt, hogy egyes munkatársainak fizetését csak így tudja megoldani, ráadásul egy csepeli idősotthont is támogat. Hagyó a szembesítésen ezt tagadta, szerinte Balogh "hazug és valótlan dolgokat" állít.

Az egykori BKV-vezető állítja, hogy kétszer adott át 15 milliót Hagyónak, és az első kifizetését 2008 nyarán, a Hévízi-tóban, egy kapaszkodónál igazolta vissza. Balogh szerint a második 15 millió átadása történt abban a Nokia-dobozban, amelyről már márciusban a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt. Hagyó tagadta ezeket is, szerinte Balogh megpróbálja "ártatlan tények közé csavarni a hazugságot". Balogh ügyvédje tanácsára nem válaszolt arra a kérdésre, hogy honnan származott az állítólag átadott kétszer 15 millió forint.

Balogh szerint Hagyó és közeli munkatársa, a szintén gyanúsított Horváth Éva rendszeresen beszámoltatta a BKV új vezérigazgatója, Kocsis István tevékenységéről. Állítása szerint 2009-ben egy vacsorán előkerült egy olyan 20-30 oldalas jelentés is, amelyet Kocsisra nézve terhelő szándékkal állítottak össze. Hagyó tagadta ezt is, szerinte soha nem kért Baloghtól olyat, amivel a BKV-nak vagy Kocsisnak ártott volna.