Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal az ügyészségre küldte a rendőrség Stohl András színész-műsorvezető májusi balesetének aktáit. A Blikk szerint egy másik ügyben még tart az eljárás, a nyomozók azt vizsgálják, honnan szerezte be Stohl az általa fogyasztott kábítószert.
Vágólapra másolva!

Lezárta a nyomozást Stohl András színész-műsorvezető ügyében a Dunakeszi Rendőrkapitányság, és vádemelési javaslattal adta tovább az ügyészségnek - írja keddi számában a Blikk. A lap információját kedd délután a Dunakeszi Rendőrkapitányság is megerősítette, a színész ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt javasolnak vádemelést.

Stohl május 8-án hajnalban okozott közlekedési balesetet Fót és Budapest között, a rendőrség szerint ittasan és kábítószer hatása alatt. Kovács László, a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a kábítószerrel való visszaélés miatt az eljárást felfüggesztették, mivel a színész vállalta az elterelést. Az eljárás során egyébként a kábítószert értékesítő személyt nem tudták azonosítani. A Blikk rendőrségi informátorra hivatkozva még azt írta, hogy a nyomozók egy másik, fedett nyomozás keretében vizsgálják Stohl kábítószerügyét.

A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Azt, hogy a súlyos sérülés maradandó egészségromlással jár-e, ügyészségi kezdeményezésre újabb szakértői vizsgálat állapítja meg - mondta a kapitányság vezetője. Ha maradandó a károsodás, az befolyásolhatja a büntetés mértékét.

A baleset körülményeiről a keddi sajtótájékoztatón elmondták: Stohl András a mentők kiérkezése után, de még a rendőrség helyszínre érkezése előtt kocsiba szállt és hazament, így őt a lakásáról állították elő. Kovács László hozzátette ugyanakkor, hogy nem történt segítségnyújtás elmulasztása. A nyomozás során kizárták az autó műszaki hibájának a lehetőségét.

A kapitányságvezető kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Stohl András az eljárás során együttműködő volt. A színész fegyvertartási engedélyét visszavonták, egyben a hatóság arra kötelezte őt, hogy az engedélybe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartózó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le.