Madárral ütközött egy felszálló repülőgép a ferihegyi kifutón

Vágólapra másolva!
Madárral ütközött felszállás előtt egy repülőgép a Ferihegyi repülőtéren. A pilóta az ütközés után megszakította a felszállást, a biztonsági intézkedések és ellenőrzések elvégzése után azonban a gép továbbmehetett úti célja felé.
Vágólapra másolva!

Kénytelen volt megszakítani a felszállást egy Isztambulba tartó járat kedden kora délután a Ferihegyi repülőtéren, miután egy madár csapódott a kifutópályán guruló repülőgép törzsébe. Az ütközésben a madáron kívül senkinek nem esett baja.

Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint a Boeing 737-600 típusú gép pilótája az ütközés után azonnal megszakította a felszállást, a megálláshoz azonban már csak egy rövid szakasz állt a rendelkezésére, az erős fékezés hatására pedig felhevültek a gép futóművei. A reptéri tűzoltók ezt követően öt kocsival, ventillátorokkal és vízsugárral hűtötték a járművet, így tűz nem keletkezett.

Az isztambuli járaton 95 utas tartózkodott az 5 fős személyzet mellett, mindannyian sérülés nélkül hagyhatták el a gépet. Az MTI információja szerint a repülőgép átvizsgálásakor nem találtak meghibásodást, így a járat kedd délután 4 óra előtt elindulhatott úti célja felé.