Átszervezi Gyurcsány az MSZP-s pártalapítványt

Vágólapra másolva!
Átszervezi az MSZP pártalapítványát Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. A változás része, hogy a pártalapítványa politikai-közéleti képzést indít, valamint kutatóközpontot hoz létre.
Vágólapra másolva!

A Táncsics Alapítvány átalakításáról döntött a szervezet kuratóriuma - közölte az MTI-vel csütörtökön Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, az alapítvány elnöke. A változás része egyebek mellett, hogy az MSZP pártalapítványa politikai-közéleti képzést indít, valamint kutatóközpontot hoz létre.

Gyurcsány szerint új helyzet alakult ki azzal, hogy az MSZP ellenzékbe került, és ehhez alkalmazkodnia kell a pártnak, a párt alapítványának is. Gyurcsány szerint a jövő év elejétől a Táncsics Alapítvány szervezésében elindul a baloldal közéleti-politikai képzése, egyéves kurzusokkal. Keresik annak is a módját, hogy a nehéz körülmények között élő hallgatók ösztöndíjat kaphassanak. A program vezetője Kósáné Kovács Magda EP-képviselő lesz.

A kuratórium elnöke beszámolt arról: létrehoznak egy szakmapolitikai elemző-kutató központot annak érdekében, hogy a legfontosabb szakmai területeken ősszegezzék a konferenciákon elhangzottakat és a máshol elkészített kutatási eredményeket. Példaként a nyugdíj, a családtámogatás, a foglalkoztatáspolitika és az otthonteremtés kérdéseit említette. Ezt a részleget Arató Gergely korábbi oktatási államtitkár vezeti majd.

Gyurcsány jelezte: a kuratórium Lendvai Ildikó volt pártelnököt megbízta azzal, hogy szervezzen egy országos kulturális, közéleti klubhálózatot, ezzel olyan fórumokat teremtve, amelyeken lehet beszélni nem direkten pártpolitikai kérdésekről, meghívottak előadását meghallgatni vagy vitatkozni.