Gyanúsított lett a gyerekek bezárásával vádolt iskola igazgatója

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatták ki a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola igazgatónőjét, a Bács-Kiskun megyei ügyészség azonban nem árulta el, pontosan mivel gyanúsítják az intézményvezetőt. Februárban egy magánszemély tett feljelentést, mert szerinte a rosszul viselkedő gyerekeket egy sivár dühöngőszobába zárták, másokat pedig megütöttek.
Vágólapra másolva!

Meggyanúsították a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola igazgatónőjét az iskola ellen indult nyomozásban - mondta az [origo]-nak Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes. Szabó azt nem árulta el, hogy mivel gyanúsították meg az igazgatónőt. Arra hivatkozott, hogy a nyomozás még folyamatban van.

Az iskolában februárban indult nyomozás személyi szabadság megsértése miatt a kecskeméti rendőrkapitányságon, ügyészségi felügyelet mellett. Egy magánszemély, Domokos Győző tett feljelentést az iskolában folyó állítólagos gyerekbántalmazás miatt. Domokos élettársát korábban elbocsátotta az igazgatónő az iskolából, információi pedig - mint korábban mondta az [origo]-nak - az iskola egykori és jelenlegi dolgozóinak egy részétől származtak.

A feljelentő szerint létezik egy belülről kinyithatatlan, sivár szoba a kecskeméti speciális iskolában, ahová nehezen kezelhető gyerekeket zárnak büntetésből. Az intézményben középsúlyos értelmi fogyatékos vagy autista gyerekeket nevelnek, és Domokos szerint a rosszul viselkedő gyerekek kerülnek a dühöngőszobába. A feljelentésben az is szerepelt, hogy a gyerekeket időnként megütik: ez 2007 óta állítólag ötször fordult elő, emiatt egy dolgozó önként távozott is az iskolából.

Az iskola igazgatónőjét csütörtökön délelőtt nem sikerült elérnünk, titkárságán azt mondták, bizonytalan ideig házon kívül van. Korábban az intézményvezető a baon.hu-nak azt nyilatkozta, a bántalmazásos eseteket sosem söpörte a szőnyeg alá, a vétkes alkalmazottak már nem dolgoznak az iskolában. A dühöngőszobáról pedig azt mondta, ilyen nem létezik.