Félresikerült magyarországi gyomorszűkítésekre panaszkodnak ír betegek

Vágólapra másolva!
Egy ír egészségügyi honlap csütörtöki cikke szerint egy Dublinban dolgozó magyar orvos Magyarországon szervezett gyomorszűkítő műtéteket ír pácienseinek, és több egykori betege is súlyos komplikációkra panaszkodott a műtét után. Az Irishhealth.com szerint az orvost nem tudják elérni egykori betegei.
Vágólapra másolva!

Az Irishhealth.com nevű ír egészségügyi szaktanácsadó honlap csütörtökön azt írta, hogy súlyos komplikációkkal járó magyarországi gyomorszűkítő beavatkozásokról tett bejelentést számos ír beteg. A műtéteket a cikk szerint egy magyar orvos szervezte.

A lap szerint a 45 éves magyar orvos az egyik dublini kozmetikai sebészeti magánklinikán dolgozott, de helyettesítő aneszteziológusként egy ír állami kórházban is alkalmazásban állt. Az Irishhealth.com azt írta, hogy a magyar orvos az állami kórházban fogadta a néhány napja bezárt magánklinika egyes betegeit, jóllehet munkaszerződése tiltotta magánbetegek fogadását állami egészségügyi intézetekben. Az orvost állami kórházi állásából felfüggesztették, és vizsgálat indult az ellene érkezett bejelentések ügyében - olvasható a cikkben.

Az Irishhealth.com szerint több beteg arról számolt be, hogy a magyar orvos az egykori dublini magánklinikán magyarországi gyomorszűkítő műtéteket szervezett pácienseinek, és vállalta utókezelésüket is hazaérkezésük után. A magyarországi műtéten átesett betegek közül azonban többen is bejelentették, hogy komoly komplikációk léptek fel náluk: az egyik beteg a RTE ír közszolgálati rádióban azt mondta, hogy gyomrának egy részét el kellett távolítani a magyarországi műtét után. A cikk szerint több páciens jelezte azt is, hogy a magyar orvost nem érik el.

Az Irishhealth.com szerint a betegek körülbelül 7500 eurót (kétmillió forintot) fizettek az orvosnak a műtétért és az utókezelésért. A műtét során szilikongyűrűvel szűkítik a túlsúlyproblémákkal küszködő betegek gyomrának felső részét, csökkentve a gyomor táplálékbefogadó kapacitását. Az Irishhealth.com csütörtöki írása nem tér ki arra, hogy a panaszolt magyarországi beavatkozásokat mely egészségügyi intézményben végezték el.