Meggyanúsították Biszku Bélát

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Biszku Béla volt belügyminisztert - írja a Magyar Nemzet. Biszkut egy jobbikos országgyűlési képviselő jelentette fel, mert a korábbi belügyminiszter egy tévényilatkozatában ellenforradalomnak nevezte az 1956-os forradalmat.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Biszku Béla volt belügyminisztert - írja a Magyar Nemzet. A BRFK a lappal azt közölte: "megkezdődött az adatgyűjtés, megtörtént B. Béla gyanúsítottkénti kihallgatása, ami ellen panasszal élt, melyet az illetékes ügyészség bírál el."

Biszku Bélát a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György jelentette fel, mert a korábbi belügyminiszter a Duna Televíziónak adott augusztusi nyilatkozatában ellenforradalomnak nevezte az 1956-os forradalmat, és jogszerűnek nevezte az azt követő megtorlásokat. Többek között arra is beszélt a műsorban, hogy a halálos ítéletek törvényes bírsági eljárások következményeként, nem pedig koncepciós perek végén szólettek.

A rendőrség augusztus 11-én rendelte el a nyomozást ismeretlen tettes ellen, a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneiknek nyilvános tagadásának gyanúja miatt.