Vágólapra másolva!
A másodfokon eljáró bíróság is úgy döntött, hogy az V. kerületi önkormányzaté az Egészségügyi Minisztérium parkolója - számolt be a néhány nappal ezelőtti döntésről csütörtökön a kerület.
Vágólapra másolva!

Az V. kerületi önkormányzaté az Egészségügyi Minisztérium parkolója, az erről szóló jogerős ítéletet néhány nappal ezelőtt hozta meg a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla - közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata csütörtökön.

A Fővárosi Bíróság (FB) 2009. szeptember 28-án kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az állam keresetét és kimondta, hogy az V. kerületi önkormányzaté az Egészségügyi Minisztérium parkolója.

Az önkormányzat csütörtöki közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla néhány nappal ezelőtt helybenhagyta az FB döntését, és a jogerős ítélet szerint a minisztériumnak parkolási díjat kell fizetnie az általa használt helyekért, "éppen úgy, mint bárki másnak, aki a belvárosban kíván várakozni autójával".

Az önkormányzat 2006-ban úgy döntött, hogy megszünteti a parkolóhelyek használatát illetően az V. kerületi közintézmények kiváltságos helyzetét. A kerület felszólította az intézményeket, hogy fizessenek az általuk használt közterületi parkolóhelyekért ugyanúgy, mint bárki más. 2007-re minden intézménnyel sikerült megállapodást kötni, kivéve az Egészségügyi Minisztériumot, amely azt állította, hogy az épület előtti parkoló nem az önkormányzat tulajdona, hanem a tárcáé.