"Megszúrta a csíkos pólóst" - tanúkkal folytatódott a Cozma-gyilkosság tárgyalása

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, R. Sándor ellen vallott az egyik tanú hétfőn a veszprémi bíróságon. A tanú állította, hogy R. Sándor telefonon elismerte neki, hogy ő szúrta meg Marian Cozmát, de a verekedés többi résztvevőjétől is ezt hallotta. A vádlottak tagadták a tanú állításait, a tárgyalás kedden folytatódik.
Vágólapra másolva!

A Cozma-ügy hétfői tárgyalásán hétfőn Beéry Iván Tamás tanú azt vallotta a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy a gyilkosság után R. Sándor elsőrendű vádlott telefonon azt mondta neki: "megszúrta a csíkos pólóst". A gyilkosság éjszakáján Marian Cozma viselt csíkos pólót a veszprémi szórakozóhelyen. A tanú állítása szerint azt kérdezte R. Sándortól, mi ez a nagy "futkosás, menekülés", mire ő azt válaszolta: "nagy balhé volt, megszúrtam a csíkos pólóst".

A tanú elmondta azt is, hogy P. Gábor negyedrendű vádlott a gyilkosság után indulatosan kérdezte "Csokit" (ez R. Sándor beceneve), hogy "miért kellett megszúrni". Beéry Iván Tamás szerint a harmadrendű vádlott, Sz. Iván is mérges volt, a bártól elfelé menet, vezetés közben ütötte az autó kormányát, és azt kiabálta: "Csoki megőrült, nem tudtam lefogni".

Mikor a társaság később megállt, a tanú szerint Sz. Iván kérdőre is vonta R. Sándort és a másodrendű vádlott N. Győzőt is, hogy "miért kellett szurkálódni". Beéry Iván Tamás szerint R. Sándor erre azt válaszolta: "mert szétverték a fejemet ezek a köcsögök, miért, te mit tettél volna?". N. Győző pedig azt válaszolta, hogy azért szúrt, mert egy srác "belenyúlkált a verekedésbe".

Beéry Iván Tamás rendőrségi vallomását is ismertette a bíró, amelyben az szerepelt: később ért ki a gyilkosság helyszínére, az utcára, ahol Sz. Iván azt mondta, hogy N. Győző nem bírt magával, ő kezdte a verekedést a táncplaccon, "Csoki meg elkezdett szurkálódni".

A tanú utána arról is beszélt, hogy félt és ma is fél, és nem kíván sorsközösséget vállalni az elkövetőkkel. Vallomása szerint a gyilkosság utáni napokban fenyegették, hogy ne mondjon el semmit. A bíróság Beéry Iván Tamást szembesítette R. Sándorral, N. Győzővel és Sz. Ivánnal; mindhárman tagadták a tanú minden állítását. Beéry Iván Tamást a gyilkossági ügyben tanúként hallgatták ki, az ettől külön tárgyalt, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében viszont vádlottként szerepel.

A tárgyalás kedden folytatódik. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.