BRFK: Őrizetbe vették Geréb Ágnest egy keddi otthonszülés miatt

Vágólapra másolva!
A rendőrség is megerősítette, hogy őrizetbe vették kedden Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt. Geréb egy otthoni szülést vezetett le, ahol az újszülöttet végül a kiérkező mentőknek kellett újraélesztenie.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt az éjszaka a rendőrség, miután egy általa levezetett otthonszülés végén az újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük - közölte a BRFK szerdán. A szülést Geréb három másik ember segítségével vezette le egy XII. kerületi magánintézményben , a velük szemben indított esetleges eljárásról a rendőrség nem közölt információkat.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szerda reggeli közleményében azt írta: rohamkocsijukat kedd délután riasztották a XII. kerületbe egy újszülötthöz. Amikor a mentők megérkeztek, a kisfiú nem lélegzett és nem volt elégséges vérkeringése, ezért ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülöttmentő személyzete is - közölte az OMSZ. Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították, a körülmények tisztázása a rendőrség feladata - tették hozzá.

Geréb Ágnest a három másik emberrel együtt állították elő kedd este. A BRFK kedd este még csak annyit erősített meg, hogy érkezett hozzájuk egy bejelentés az ügyről.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

Geréb Ágnes ügyének következő tárgyalását jövő keddre tűzte napirendre a Fővárosi Bíróság.