Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Szigetvár alpolgármesterét

Vágólapra másolva!
A rendőrség hivatali visszaéléssel gyanúsítja Rodek Gyulát, Szigetvár polgármesteri jogokat gyakorló SZDSZ-es alpolgármesterét. A rendőrség szerint az alpolgármester hivatali helyzetével visszaélve nem a régi, hanem egy új szolgáltatóval kötött szerződést a hulladékszállításra. Így mindkét cég szolgáltat, amiért mindkettőnek fizetni kell.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség Rodek Gyulát, Szigetvár polgármesteri jogokat gyakorló SZDSZ-es alpolgármesterét a várost érintő hulladékszállítási vita miatt - értesült az MTI rendőrséghez közeli forrásból.

A rendőrség szerint az alpolgármester hivatali helyzetével visszaélve, hatáskörét túllépve, a képviselő-testület döntésével szembe nem a régi, hanem egy új szolgáltatóval kötött szerződést a hulladékszállításra. Ennek következménye, hogy jelenleg mindkét cég szolgáltat, amiért mindkettőnek fizetni kell. A politikus kifogással élt a gyanúsítás ellen.

A polgármesteri jogokat gyakorló Rodek Gyula július elsejei hatállyal bízta meg a Terra Holding Kft.-t a szemét elszállításával annak ellenére, hogy a képviselők testületi ülésen megszavazták: a Dél-Kom Kft.-re bízzák a kommunális hulladékot. A város jelenleg is csődeljárás alatt van, az új hulladékszállítási megállapodást a csődbiztos nem hagyta jóvá.

Rodek Gyula döntését azzal indokolta az MTI-nek, hogy nyáron egy bírósági határozat hatályon kívül helyezte a Dél-Kom és Szigetvár közötti korábbi szerződést. Azt mondta: a közszolgáltatás egy napig sem szünetelhet, így sürgősen kellett keresni egy másik céget. Megjegyezte, a Terra Holding megbízási szerződéssel 10 százalékkal olcsóbban végzi a munkát addig, amíg nem sikerül közbeszerzéssel szolgáltatót találni.