Vágólapra másolva!
Arra a polgármesterjelöltre szavaztak egy Somogy megyei idősotthon lakói, akit mondtak nekik, ezért a választási bizottság megsemmisítette az eredményt. Az új választást október 24-én tartják.
Vágólapra másolva!

Megsemmisítette az önkormányzati választás eredményét a Somogy megyei Gálosfán a területi választási bizottság - közölte csütörtökön az MTI-vel Lukács Zoltán, a választási iroda jogi helyettese. A bejelentők a mozgóurnás szavazás körülményeit vitatták, azt állítva, hogy az idősotthonban befolyásolták az ott lakókat a döntésben.

A bizottság megállapította, hogy az otthon idős lakói nem külön, hanem együtt, egy helyen szavaztak arra a polgármesterjelöltre, akit mondtak nekik. 38-an szavaztak így, a két jelölt között pedig 28 voks volt a különbség. Az új választást október 24-én tartják. A döntés ellen péntek 16 óráig lehet fellebbezni a bíróságon.

Az már bizonyos, hogy szavazategyenlőség miatt Libickozmán és Varászlón időközi választást kell tartani - mondta Lukács, de ennek időpontjáról később döntenek. A területi választási bizottsághoz egy változásról is érkezett bejelentés: a Fidesz-KDNP megyei listáján közgyűlési mandátumhoz jutott Karvalics Ottó, Barcs megválasztott polgármestere visszalépett, helyét Csik László veszi át a közgyűlésben.