Vágólapra másolva!
Kóbor kutyát lőtt le egy rokona puskájával egy idős férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán, mert megelégelte, hogy az állat pusztítja a csirkéit. A férfi ellen a rendőrség lőfegyverrel való visszaélés miatt indított eljárást, mert nem volt engedélye a fegyver használatára. A törvény szerint a nyugdíjas akár 8 év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

Lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt indított eljárást a rendőrség egy ongai nyugdíjas ellen, aki kóbor kutyát lőtt le egy rokonának a puskájával. Az idős férfi állítása szerint az után ragadott fegyvert, hogy a gazdátlan kutya több baromfiját is megette. Mivel azonban neki nem volt engedélye a fegyver használatára, a gyanú szerint bűncselekményt követett el.

A Miskolci Rendőrkapitányság közleménye szerint a rendőröket az eset előtt azzal riasztották, hogy "lövöldöznek Ongán", a kiérkező járőrök azonban megállapították, hogy az idős férfi adott le két lövést a kutyára. Az állat a helyszínen elpusztult.

A Miskolci Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban szeretné bíróság elé állítani a férfit. A büntető törvénykönyv szerint lőfegyverrel való visszaélés bűntettének elkövetéséért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést lehet kiszabni.