Vágólapra másolva!
Áron alul adta el a Magyar Honvdéség azokat a kétéltű járműveket, amelyek jó szolgálatot tehettek volna az árvízi védekezésnél és az iszapkatasztrófánál is - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Anyagáron adta el az elmúlt három évben a Magyar Honvédség azokat a kétéltű harci járműveket, amelyeket árvizeknél és a katasztrófavédelemben használhatnának - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a honvédség BMP járműveiből 522 darabot értékesítettek a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő HM Currus Zrt.-n keresztül főként olyan cégeknek, amelyek szétszerelt állapotban vagy működőképesen exportálták tovább azokat.

A lap szerint a minisztérium 129 millió forintot kért a HM Currus Zrt.-től, amely 248 millióért adta tovább az eszközöket, így a lap szerint közel 170 millió forintot keresett az üzleten, miközben a minisztérium "egy olcsó gépkocsi áráért adott túl darabonként az értékes járműveken". A lap megjegyzi, hogy a HM Currus Zrt. volt vezérigazgatója jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert az egyik fő gyanúsítottja a minisztériumnál "bűnszövetségben elkövetett vesztegetésnek".